default-image

Ταλιμπάν πυρπόλησαν βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα για το ΝΑΤΟ

Κόσμος
Ταλιμπάν πυρπόλησαν βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα για το ΝΑΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυκνό σύννεφο καπνού καλύπτει από το βράδυ της Παρασκευής τον ουρανό στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, καθώς οι Ταλιμπάν έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον 400 βυτιοφόρα με καύσιμα και αργό πετρέλαιο που βρίσκονται σε έναν ειδικό χώρο που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ για τα φορτηγά εφοδιασμού στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι Ταλιμπάν - που ανέλαβαν επισήμως την ευθύνη για την επίθεση - έβαλαν τη φωτιά πετώντας μία βόμβα προς τα παρκαρισμένα οχήματα, μεταδίδει το protothema.gr.

«Γύρω στις 22:30 χθες το βράδυ, δεκάδες βυτιοφόρα με καύσιμα που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες έπιασαν φωτιά», είπε ο Χασμάτ Στανικζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Καμπούλ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει, αφού η φωτιά μαίνεται ακόμη στο σημείο», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως από την επίθεση δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

«Κοιμόμουν στο φορτηγό μου, όταν άκουσα τρία μεγάλα χτυπήματα. Μετά από αυτό είδα τα φορτηγά καυσίμων να εκρήγνυται το ένα μετά το άλλο. Έφυγα αμέσως από το χώρο», είπε στο AFP ο Τζανάτ Γκιουλ, ένας οδηγός φορτηγού.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «εξετάζεται το περιστατικό για να καθοριστεί εάν οποιοδήποτε από τα βυτιοφόρα που καταστράφηκαν προοριζόταν για χρήση από τις δυνάμεις της ISAF».

«Γενναίοι μαχητές μας σε μια ειδική αποστολή πυρπόλησαν εκατοντάδες βυτιοφόρα στα δυτικά της Καμπούλ, τα οποία εφοδιάζουν με καύσιμα και τρόφιμα ξένες δυνάμεις», είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, στη δήλωση ανάληψης της ευθύνης.

Οι Ταλιμπάν έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους τελευταία, καθώς οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αναμένεται να ολοκληρώσουν την απόσυρσή τους στο τέλος του τρέχοντος έτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News