default-image

Ζωντανός ξεψύχησε ο 16χρονος - Ρουκέτες εναντίον του νότιου Ισραήλ

Κόσμος
Ζωντανός ξεψύχησε ο 16χρονος - Ρουκέτες εναντίον του νότιου Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν το Σάββατο από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός. Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα σύνορα, την ώρα που ο Παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας ισχυρίστηκε πως τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας στο πτώμα του έφηβου Παλαιστίνιου από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που οι Παλαιστίνιοι πιστεύουν πως απήχθη και σκοτώθηκε από ακροδεξιούς Εβραίους, δείχνουν ότι το θύμα κάηκε ζωντανό.

Εξάλλου, οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες, Παρασκευή, κατά την κηδεία του νεαρού Παλαιστινίου επεκτάθηκαν το βράδυ σε πόλεις όπου ζουν αραβικής καταγωγής Ισραηλινοί και συνεχίστηκαν σποραδικά σήμερα. Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στη διάρκεια της νύχτας σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε στη Ναμπλούς, όπως έγινε γνωστό από ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσαν σε μια αλάνα χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

Δεκατέσσερις ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί χθες από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ. Μία έπεσε μέσα στο παλαιστινιακό έδαφος ενώ τρεις άλλες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας "Σιδηρούς Θόλος", σύμφωνα με το στρατό.

Ζωντανός κάηκε ο έφηβος Παλαιστίνιος, σύμφωνα με τη νεκροψία

Ενώ τα επίσημα αποτελέσματα της νεκροψίας στο πτώμα του 16χρονου Μοχάμεντ Αμπού Χουντάιρ αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας, ο Παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας Μοχάμεντ Αλ-Αουέουι δήλωσε, όπως μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, πως «η άμεση αιτία θανάτου ήταν εγκαύματα από φωτιά και οι επιπλοκές τους».

Ο Σάμπερ Αλ-Αλούλ, ο διευθυντής της παλαιστινιακής ιατροδικαστικής υπηρεσίας, παρακολούθησε τη νεκροψία που πραγματοποίησαν Ισραηλινοί γιατροί στο Τελ Αβίβ.

Ο Αλ-Αουέουι δήλωσε πως ο Αλ-Αλούλ ανέφερε ότι στάχτη βρέθηκε στο αναπνευστικό σύστημα του 16χρονου, πράγμα που σημαίνει ότι «το αγόρι εισέπνευσε το υλικό αυτό ενώ καιγόταν ζωντανό».

Εγκαύματα κάλυπταν το 90% του σώματός του. Το κεφάλι του έφερε ένα κόψιμο. Δείγματα όπως υγρά και ιστοί ελήφθησαν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να ολοκληρωθεί το πόρισμα της νεκροψίας.

Συγκρούσεις στο περιθώρια της κηδείας του 16χρονου

Στο περιθώριο της κηδείας του 16χρονου Παλαιστίνιου, στη συνοικία Σουάφατ, σημειώθηκαν την Παρασκευή συγκρούσεις μεταξύ εκατοντάδων νεαρών Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αστυνομικών. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν ελαφρά 13 στελέχη της.

Από την πλευρά των διαδηλωτών υπάρχουν περισσότεροι από 60 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας που χτυπήθηκε από αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Σποραδικές συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε άλλες συνοικίες της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ιδίως στην είσοδο της Πλατείας των Τεμενών, του τρίτου ιερότερου τόπου του Ισλάμ.

Στο Σουάφατ χιλιάδες άνθρωποι συνόδευσαν τη σορό του 16χρονου Μοχάμαντ Άμπου Κντέιρ, μέσα σε μια θάλασσα από παλαιστινιακές σημαίες, από το σπίτι του μέχρι το κοιμητήριο.

«Με το αίμα και την ψυχή μας, θα θυσιαστούμε για το μάρτυρα», φώναζε ρυθμικά το πλήθος όταν η σορός του ανηλίκου παραδόθηκε στην οικογένειά του, μετά τη νεκροτομή.

Η κηδεία

Όπως μετέδωσε το Euronews, ο Μοχάμεντ Αμπού Κντεΐρ κηδεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε μια λειτουργία που προγραμματίστηκε να ακολουθήσει τις πρώτες προσευχές για τo μουσουλμανικό ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Η κηδεία έλαβε χώρα κοντά στην οικία της οικογένειας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πριν την κηδεία, η σορός του Μοχάμεντ οδηγήθηκε για την ταφή της μέσω της Ιερουσαλήμ, τυλιγμένη με την παλαιστινιακή σημαία.

Το πλήθος που ακολουθούσε την πένθιμη πομπή ακουγόταν να ψάλλει αποκαλώντας το νεαρό μεταξύ άλλων «μάρτυρα».

Η απαγωγή

Ο 16χρονος είχε απαχθεί έξω από το κατάστημα του πατέρα του την Τετάρτη. Η σορός του, η οποία είχε καεί, βρέθηκε σε ένα δάσος λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του.

Το συμβάν προκάλεσε συγκρούσεις διάρκειας δύο ημερών μεταξύ κουκουλοφόρων Παλαιστινίων και της αστυνομίας του Ισραήλ.

Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί από πλευράς αστυνομίας κίνητρο για το φόνο, κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για επίθεση εκδίκησης μετά από τους πρόσφατους φόνους τριών Ισραηλινών εφήβων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News