default-image

Μητέρα μαχαίρωσε θανάσιμα τη δασκάλα της κόρης της

Κόσμος
Μητέρα μαχαίρωσε θανάσιμα τη δασκάλα της κόρης της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση δέχτηκε σήμερα με μαχαίρι μία 34χρονη δασκάλα από μητέρα μαθήτριας μέσα στην τάξη της και υπέκυψε στα τραύματά της, μπροστά στα μάτια των μαθητών της σε Δημοτικό σχολείο της πόλη Αλμπί, στην Ταρν της Γαλλίας.

Η 47χρονη μητέρα έφθασε στο σχολείο οπλισμένη με μαχαίρι και για άγνωστο λόγο, επετέθη κατά της δασκάλας μπροστά στους μαθητές της. Σοβαρά τραυματισμένη, η εκπαιδευτικός υπέκυψε στον τόπο της επίθεσης, ενώ η δράστις συνελήφθη και κρατείται.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας φαίνεται ότι πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Μπενουά Αμόν ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας.

Στο σχολικό συγκρότημα φοιτούν 284 παιδιά ηλικίας από 3 έως 11 ετών. Μετά το φόνο της δασκάλας μαθητές και εκπαιδευτικοί απομακρύνθηκαν από το σχολείο ενώ ψυχολόγοι ανέλαβαν να στηρίξουν τα μικρά παιδιά αλλά και τους ενήλικες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη "φρικτή τραγωδία". «Όλες οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για να φροντίσουν τα παιδιά και το προσωπικό που ήταν αυτόπτες μάρτυρες αυτού του αποτρόπαιου δράματος», πρόσθεσε εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην οικογένεια του θύματος. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς εξέφρασε τη λύπη του τονίζοντας: "Σήμερα πενθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα".

.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News