Κόσμος

Γαλλία: Μαχαίρωσε τη δασκάλα της κόρης της μπροστά στους μαθητές της

Επίθεση με μαχαίρι από μητέρα μαθήτριας δέχτηκε μία 34χρονη δασκάλα, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να υποκύψει στα τραύματά της μέσα στην τάξη της, μπροστά στα μάτια των μαθητών της. Το τραγικό συμβάν έγινε στις 9 το πρωί σήμερα, τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς, σε δημοτικό σχολείο της πόλης Αλμπί, στην Ταρν της Γαλλίας.

Η 47χρονη μητέρα έφτασε στο σχολείο οπλισμένη με μαχαίρι και, για άγνωστο λόγο, επιτέθηκε κατά της δασκάλας, η οποία, σοβαρά τραυματισμένη, υπέκυψε μέσα στην τάξη.

Η 47χρονη δράστις συνελήφθη και κρατείται παρά την προσπάθειά της να διαφύγει.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη «φρικτή τραγωδία», ενώ ο υπουργός Παιδείας Μπενουά Αμόν μεταβαίνει στο Αλμπί.

Την ώρα της επίθεσης, στο σχολείο βρίσκονταν 284 μαθητές από τριών ετών έως έντεκα.

«Όλες οι κρατικές υπηρεσίες θα κινητοποιηθούν για τα παιδιά αυτά που ήταν μάρτυρες σε αυτή την τραγωδία», τόνισε ο Ολάντ.

Σύμφωνα με γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, η μητέρα είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για παιδική αμέλεια.

Η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει ότι «υπάρχει ανάγκη για την καταπολέμηση της βίας μέσα και γύρω από τα σχολεία, προκειμένου να προστατευθούν τόσο τα παιδιά, όσο και οι εκπαιδευτικοί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας.

Σειρά πρόσφατων περιστατικών και έρευνες δείχνουν αύξηση της βίας εκ μέρους των γονέων των μαθητών κατά των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των σχολείων στη Γαλλία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012, το 35,8% των ερωτηθέντων εκπαιδευτικών δήλωσε ότι έχει δεχτεί ύβρεις, το 17,1% απειλές, το 14% παρενοχλήσεις από γονείς μαθητών και το 3,6% χτυπήματα.

Το 49% των διευθυντών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγείων δέχτηκε λεκτική ή σωματική επίθεση από γονείς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2012-2013, σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Le Parisien.

Σχόλια