default-image

Σομαλία: Νεκρός βουλευτής σε επίθεση ισλαμιστών

Κόσμος
Σομαλία: Νεκρός βουλευτής σε επίθεση ισλαμιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Μογκαντίσου της Σομαλίας είχε τραγικό απολογισμό να βρει το θάνατο ένας Σομαλός βουλευτής και να τραυματιστεί ακόμη ένας εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ.

Ο Άχμεντ Μοχάμουντ Χάιντ, βουλευτής και πρώην υπουργός και αξιωματικός του στρατού, σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στη συνοικία του λιμανιού, έναν από τους τομείς της πρωτεύουσας όπου η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρότερη, όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

Ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον βουλευτών οι οποίοι έβγαιναν από ένα ξενοδοχείο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και το θύμα. «Πήγαιναν να συμμετάσχουν σε μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου όταν δέχτηκαν την επίθεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας άλλος βουλευτής, ο Άμπντι Μπαρέ Γιουσούφ, ο οποίος διευκρίνισε πως «ο θάνατος ενός από τους βουλευτές επιβεβαιώθηκε».

Οι Σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, με τον εκπρόσωπό τους, Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ, να δηλώνει πως «ήταν μια στοχευμένη δολοφονία».

Ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης συμπλήρωσε πως «τραυματίσαμε επίσης έναν άλλο βουλευτή και δύο σωματοφύλακες», συμπληρώνοντας - αναφερόμενος στο σομαλικό κοινοβούλιο - πως «θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε τους άλλους βουλευτές, αν δεν εγκαταλείψουν αυτή την οργάνωση αποστατών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News