default-image

Καλιφόρνια: Διαδηλωτές μπλόκαραν μετανάστες χωρίς έγγραφα

Κόσμος
Καλιφόρνια: Διαδηλωτές μπλόκαραν μετανάστες χωρίς έγγραφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδηλωτές εμπόδισαν την άφιξη τριών λεωφορείων με μετανάστες που δεν είχαν έγγραφα σε συνοριακό σταθμό στην Καλιφόρνια.

Φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους, περίπου 150 διαδηλωτές εμπόδισαν μία ομάδα 140 μεταναστών, ανάμεσά τους και παιδιά, να φτάσει στην Καλιφόρνια.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονται από τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα.

Αρχικά είχαν μεταφερθεί από το Τέξας στον Σαν Ντιέγκο και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Καλιφόρνια για να τους δοθεί αριθμός φακέλου και να ελεγχθούν ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Τα σχέδια για μεταφορά στο συνοριακό σταθμό στη Μουριέτα, 100 χιλιόμετρα βορείως του Σαν Ντιέγκο, προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου της πόλης, ο οποίος είπε ότι οι μετανάστες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της κοινότητάς του.

Η αστυνομία ζήτησε από τους διαδηλωτές να διαλυθούν, εκείνοι, όμως, την αγνόησαν. Η αστυνομία δεν επενέβη και τα λεωφορεία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή μετά από 25 λεπτά.

Εκπρόσωπος των μεταναστευτικών Αρχών αρνήθηκε να αποκαλύψει το νέο προορισμό των λεωφορείων. Τοπικά κανάλια ανέφεραν το σταθμό Τσούλα Βίστα ως νέο προορισμό, χωρίς, ωστόσο, κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αξιωματούχοι, το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες θα αφεθούν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους πριν απελαθούν.

Χιλιάδες μετανάστες φτάνουν στις ΗΠΑ μέσω των δικτύων σωματεμπορίας στο Μεξικό. Πάνω από 52.000 ασυνόδευτα παιδιά από την κεντρική Αμερική έχουν συλληφθεί από τον Οκτώβριο, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στις ΗΠΑ μέσω της συνοριακής γραμμής ΗΠΑ-Μεξικό. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από τον αριθμό των παιδιών που προσπάθησαν να μπουν στις ΗΠΑ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Χθες Τρίτη, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, άλλη ομάδα 140 περίπου μεταναστών χωρίς έγγραφα μεταφέρθηκε σε πόλη της Καλιφόρνια χωρίς να αναφερθούν εμπόδια στη διαδικασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News