Κόσμος

Γάλλος πρωθυπουργός για Σαρκοζί: "Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου"

«Η κατάσταση είναι σοβαρή»: Με αυτά τα λόγια, διά στόματος του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, ξεκίνησε η αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης στην υπόθεση Σαρκοζί, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών για υπόθεση διαφθοράς.

Σχολιάζοντας την υπόθεση στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV την Τετάρτη, ο Βαλς τόνισε ότι το δικαστικό σύστημα λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα.

Ο Βαλς είπε ότι, βεβαίως, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι ο Σαρκοζί είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλά «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλαίν Ζιπέ του κόμματος UMP του Σαρκοζί έστειλε μέσω Twitter μήνυμα υποστήριξης προς τον πρώην πρόεδρο. «Οι συνήγοροί του θα αποδείξουν ότι είναι αθώος, ελπίζω», έγραψε ο Ζιπέ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικολά Σαρκοζί τέθηκε επισήμως υπό δικαστική έρευνα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέως, ως ύποπτος ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει μια έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή.

Νωρίτερα, ο 59χρονος Σαρκοζί βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση για σχεδόν 15 ώρες στη Ναντέρ, ένα προάστιο του Παρισιού, πριν μεταφερθεί σε παρισινό δικαστήριο όπου συναντήθηκε με τους δικαστικούς που διεξάγουν την έρευνα. Αφέθηκε ελεύθερος γύρω στις 3 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Σχόλια