default-image

Ουκρανία: Ελεύθεροι οι 12 στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Κόσμος
Ουκρανία: Ελεύθεροι οι 12 στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι στρατιωτικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία (ΟΑΣΕ) στην Ευρώπη, που κρατούνταν εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα από φιλορώσους αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, απελευθερώθηκαν, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον Βλαντίμιρ Λούκιν, το Ρώσο απεσταλμένο του προέδρου Πούτιν.

«Και τα 12 πρόσωπα που υπήρχαν στη λίστα μου απελευθερώθηκαν», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Λούκιν στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Δημοσίευμα του BBC, που επικαλέστηκε πηγή του Associated Press, θέλει τον Βιάτσεσλαβ Πονομάριοβ, τοπικό ηγέτη των φιλορωσικών δυνάμεων, να επιβεβαιώνει την απελευθέρωση των κρατουμένων. 

Την είδηση της απελευθέρωσης επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. «Η ομάδα των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ που κρατείτο εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα από φιλορώσους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ απελευθερώθηκε σήμερα», ανακοίνωσε. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την απελευθέρωση των στρατιωτικών παρατηρητών», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ.

«Το προσωπικό της ειδικής αποστολής παρακολούθησης περιμένει τώρα να τους δεχτεί», δήλωσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη σε μια μεγαλύτερη αποστολή του ΟΑΣΕ που συλλέγει πληροφορίες και καταβάλλει προσπάθειες για να μειωθεί η ένταση στην περιοχή της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι οι παρατηρητές, υπό στελέχη του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, είχαν μεταβεί στην Ουκρανία ύστερα από αίτημα της τελευταίας.

Οι απελευθερωθέντες είναι επτά δυτικοί από Γερμανία, Δανία, Πολωνία και Τσεχία και πέντε παρατηρητές του ΟΑΣΕ από την Ουκρανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News