default-image

Φιλορώσοι αποσχιστές κατέλαβαν την εισαγγελία του Ντόνετσκ

Κόσμος
Φιλορώσοι αποσχιστές κατέλαβαν την εισαγγελία του Ντόνετσκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες φιλορώσοι αποσχιστές εισέβαλαν και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους του γραφείο του Εισαγγελέα στην πόλη Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Εισαγγελία κατηγορώντας τους εισαγγελείς ότι συνεργάζονται με το φιλοδυτικό Κίεβο το οποίο το Ντόνετσκ έχει απειλήσει με απόσχιση έπειτα από δημοψήφισμα που έχει διακηρύξει για τις 11 Μαΐου.

Όπως μεταδίδει το BBC οι επιτιθέμενοι  πέταγαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούσαν το κτήριο. Από την πλευρά τους οι αστυνομικές αρχές ανταπέδωσαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Λίγο αργότερα τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, έδειχναν ένοπλους να αφοπλίζουν την αστυνομία και να συνοδεύουν τους αστυνομικούς εκτός του κτηρίου.

Χθες ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, ο  Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ χαρακτήρισε ανίκανες τις αρχές του Κιέβου να επιβάλουν την τάξη στις ανατολικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, οι οποίες έχουν περιέλθει σε χάος από τη δραστηριότητα ενόπλων φιλορώσων αποσχιστών.

Φιλορώσοι ακτιβιστές έχουν καταλάβει πολυάριθμα κυβερνητικά κτήρια στις δύο επαρχίες, ενώ έχουν συλλάβει ως ομήρους και διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Χθες ο ηγέτης των φιλορώσων στην αυτοανακηρυχθείσα «λαϊκή δημοκρατία» του Ντονέτσκ δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα, ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι "παράνομες" προεδρικές εκλογές στην περιφέρεια αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News