default-image

100.000 διαδηλωτές στην Κόκκινη Πλατεία για την Πρωτομαγιά

Κόσμος
100.000 διαδηλωτές στην Κόκκινη Πλατεία για την Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για τη γιορτή των Εργατών, ξαναρχίζοντας μια παράδοση που χρονολογείται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης,.

Πανό μαζί με ρωσικές σημαίες και μπαλόνια λευκά, μπλε και κόκκινα, στα χρώματα της ρωσικής σημαίας, κρατούσαν στα χέρια τους οι διαδηλωτές ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, της οποίας ηγείτο ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία, πολύ κοντά στο Κρεμλίνο για πρώτη φορά από το 1991.

Φέτος η επιστροφή συμβολικού χαρακτήρα των κινητοποιήσεων στη μεγαλύτερη πλατεία της χώρας, πολύ κοντά στο Κρεμλίνο, έλαβε την έγκριση των αρχών, όπως την εποχή της πρώην ΕΣΣΔ, όταν η Πρωτομαγιά αποτελούσε αφορμή για μεγαλειώδεις στρατιωτικές και πολιτικές παρελάσεις ενώπιον των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας των Συνδικάτων της Ρωσίας, Μιχαϊλ Σμακόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς σε ολόκληρη την χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News