default-image

Τραβούν χειρόφρενο για 48 ώρες οι Λονδρέζοι στο μετρό

Κόσμος
Τραβούν χειρόφρενο για 48 ώρες οι Λονδρέζοι στο μετρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Λονδρέζοι αναμένεται να βρεθούν εκ νέου αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις τους λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει από το απόγευμα της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στο μετρό για να καταγγελθεί η κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Το συνδικάτο RMT (σωματείο εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, στη ναυτιλία και τις μεταφορές) κήρυξε τη νέα κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση 960 θέσεων εργασίας στα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών.

Το Φεβρουάριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αντιμετώπισαν δυσκολίες καθώς δεκάδες σταθμοί του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου παρέμειναν κλειστοί. Υπήρξαν μεγάλα προβλήματα στις οκτώ από τις έντεκα γραμμές, ενώ προκλήθηκε τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Ο συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει ανακοινώσει ένα ευρύ σχέδιο εκσυγχρονισμού του μετρό που συμπεριλαμβάνει την πλήρη αυτοματοποίηση των εκδοτηρίων των εισιτηρίων, επέκρινε έντονα την απόφαση του συνδικάτου να κηρύξει νέα απεργία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News