default-image

Σουβενίρ… από το διάστημα

Κόσμος
Σουβενίρ… από το διάστημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά η περιπέτεια του διαστήματος πάντα εμπνέει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τις επικές εποχές κατάκτησης των νέων οριζόντων. Και η απόδειξη ήρθε για άλλη μια φορά από δημοπρασία στη Νέα Υόρκη όπου πάνω από 300 ενθουσιώδεις θαυμαστές της αεροδιαστημικής καθώς και φανατικοί συλλέκτες από 17 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, υπέβαλαν τις προσφορές τους μέσω τηλεφώνου, Διαδικτύου ή αυτοπροσώπως με το ποσό που συγκεντρώθηκε να ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν ένα έμβλημα που είχαν μαζί τους τα μέλη της αποστολής του Apollo 11 στο φεγγάρι το 1969 και μια λίστα με τους προς διενέργεια ελέγχους και τα καθήκοντα της ιστορικής αυτής αποστολής. Όσο για το λόγο που υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον η υπεύθυνη του Οίκου δημοπρασιών ήταν σαφής:

«Τα αναμνηστικά του διαστήματος έχουν ακαταμάχητη έλξη και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να ενθουσιάζεται με την ιδέα της εξερεύνησης του διαστήματος… Είναι κάτι που οι άνθρωποι ονειρεύονται όταν είναι παιδιά. Πολλά παιδιά ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες»    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News