Κόσμος

Κύπρος: Το πρώτο πολιτικό κόμμα για τα ζώα είναι γεγονός

Το ιδρυτικό συνέδριο του πρώτου πολιτικού κόμματος για τα ζώα, με την ονομασία "Ζώα Κύπρου" (Animal Party Cyprus), πραγματοποιούν αύριο Κύπριοι ζωόφιλοι. Το κόμμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Εκ μέρους των πρωτεργατών του κόμματος, ο Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ότι το νέο πολιτικό σχήμα, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, έχει ως στόχο να βάλει τις βάσεις ώστε να υπάρξει πιο δυναμική παρουσία στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, που είναι οι βουλευτικές εκλογές και οι δημοτικές εκλογές του 2016.

«Στόχος μας», τόνισε, «είναι να περάσουμε ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες και να δώσουμε φωνή σε αυτούς που δεν έχουν, δηλαδή στα ζώα». Όπως είπε, «οι σχέσεις ανθρώπων και ζώων είναι αλληλένδετες».

Στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος της Κύπρου για τα ζώα θα παραστεί η πρόεδρος και βουλευτής του αντίστοιχου ολλανδικού κόμματος, Μαριάν Θέμε.

Μεταξύ 2 και 5 Μαΐου τα επτά κόμματα των ζώων χωρών-μελών τής Ε.Ε. θα συναντηθούν, προκειμένου να καθορίσουν κοινή ατζέντα για τις ευρωεκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια