Κόσμος

Κατάληψη λεωφορείου στην Ουκρανία με εκπροσώπους του ΟΑΣΕ

Λεωφορείο που μετέφερε διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού Ασφαλείας και συνεργασίας της Ευρώπης, έχουν καταλάβει οπλισμένοι αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία, στην πόλη Σλάβιανσκ.

Οι φιλορώσοι αποσχιστές, μέσω του ηγέτη τους υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ υπάρχει "κατάσκοπος" του Κιέβου.

Ο ηγέτης των αποσχιστών στο Σλάβιανσκ της ανατολικής Ουκρανίας δήλωσε ότι «μου αναφέρθηκε ότι μεταξύ της αποστολής που κρατείται ήταν υπάλληλος του μυστικού στρατιωτικού προσωπικού. Ο Βγιασεσλαβ Πονομαριοβ είπε ότι είναι ανεπίτρεπτο «άνθρωποι που έρχονται ως παρατηρητές για την Ευρωπαϊκή κοινότητα να φέρνουν μαζί τους έναν πραγματικό κατάσκοπο».

Στο λεωφορείο βρίσκονταν επτά εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ και πέντε μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι κρατούνταν στο κρατικό κτίριο ασφαλείας (SBU) στην πόλη που βρίσκεται υπό κατάληψη από φιλορώσους αποσχιστές.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους, λέει υπουργική ανακοίνωση, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια