Κόσμος

Εντοπίστηκαν πιθανές κηλίδες καυσίμων του Boeing

Ύστερα από σχεδόν έξι εβδομάδες προσπαθειών που απέβησαν άκαρπες, ο επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει τις έρευνες, Άνγκους Χιούστον, δήλωσε σήμερα ότι στη ζώνη όπου οι ομάδες ερευνών αναζητούν κάποιο ίχνος που θα τους οδηγήσει στο εξαφανισμένο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών εντοπίστηκαν κηλίδες καυσίμων.

Όπως είπε ο Χιούστον, ένα υποβρύχιο ρομπότ πρόκειται να ξεκινήσει πλέον την αναζήτηση στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού, μια κίνηση που κρίθηκε απαραίτητη ύστερα από έξι ημέρες χωρίς τον εντοπισμό κάποιου ηχητικού σήματος που πιθανόν να προέρχεται από τα μαύρα κουτιά του Boeing 777, το οποίο εξαφανίστηκε πριν από πέντε εβδομάδες.

Οι ειδικοί που μετέχουν στις έρευνες θεωρούν ότι γνωρίζουν, κατά προσέγγιση, το σημείο όπου έπεσε το αεροσκάφος, περίπου 1.550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας, και βασίζουν τις έρευνες στα τέσσερα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν πριν από ημέρες και τα οποία εκτιμούν ότι προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του.

Όπως είπε ο Χιούστον, το ερευνητικό πλοίο Ocean Shield θα αποσυρθεί και τις έρευνες θα αναλάβει το μη επανδρωμένο υποβρύχιο ρομπότ Bluefin-21. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Περθ, ο Χιούστον είπε ότι η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Το υποβρύχιο ζυγίζει περίπου 750 κιλά και μπορεί να παραμείνει στο βυθό και σε βάθος μέχρι 4.500 μέτρα επί 20 ώρες.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει τις έρευνες, παρότι εντοπίστηκε κηλίδα καυσίμων κοντά στη ζώνη των ερευνών, είναι σχεδόν απίθανο να βρεθούν στην περιοχή επιπλέοντα συντρίμμια του αεροσκάφους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια