default-image

Με μειωμένη ένταση χτύπησε την Αυστραλία ο τυφώνας Ίτα

Κόσμος
Με μειωμένη ένταση χτύπησε την Αυστραλία ο τυφώνας Ίτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τροπικός κυκλώνας Ίτα έπληξε σήμερα την ανατολική ακτή της Αυστραλίας προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες χιλιάδων ανθρώπων, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν πως η καταιγίδα «θα συνεχίσει να αποτελεί απειλή» παρόλο που ή έντασή της έχει μειωθεί.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι παρέμειναν στα καταφύγια από χθες, Παρασκευή, το βράδυ, καθώς πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι, που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι 230 χλμ./ώρα και ήταν πιθανό να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές, αναμενόταν να πλήξουν τη νύχτα την ανατολική ακτή της Αυστραλίας.

Ωστόσο δεν καταγράφηκαν θύματα ούτε μεγάλες καταστροφές ενώ η καταιγίδα, η οποία είχε βαθμολογηθεί με 4 στην 5βαθμη κλίμακα, όταν έφτασε στην ανατολική ακτή, έχασε ενέργεια σήμερα το πρωί και υποβαθμίσθηκε σε τροπική καταιγίδα ισχύος 1.

Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Κουίνσλαντ Κάμπελ Νιούμαν δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως πολλές χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτροδότηση και προειδοποίησε πως η καταιγίδα «θα συνεχίσει να αποτελεί απειλή» καθώς κατευθύνεται προς το Νότο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News