default-image

Έξι νεκροί από έκρηξη στο Ναϊρόμπι

Κόσμος
Έξι νεκροί από έκρηξη στο Ναϊρόμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε περιοχή του Ναϊρόμπι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί ακόμη, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση Καταστροφών της Κένυας (NDOCKenya).

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση. Στο παρελθόν η σομαλική ισλαμιστική ομάδα αλ Σεμπάαμπ είχε κατηγορηθεί για παρόμοιες επιθέσεις, ενώ είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, όπου έχασαν τη ζωή τους 67 άνθρωποι.

«Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή για την άφιξη των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης», ανέφερε το NDOCKenya σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ πρόσθεσε αργότερα πως 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά εξαιτίας της έκρηξης.

Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, ο διοικητής ενός αστυνομικού τμήματος του Ναϊρόμπι, ο Μπένσον Κιμπούι δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι είναι πιθανό να σημειώθηκαν δύο εκρήξεις ενώ είπε ότι ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 5.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News