default-image

Είναι όλοι νεκροί - Το αεροσκάφος συνετρίβη

Κόσμος
Είναι όλοι νεκροί - Το αεροσκάφος συνετρίβη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που οι Μαλαισιανές Αρχές ανακοίνωναν τον εντοπισμό μιας "ανεξήγητης" επικοινωνίας του μοιραίου Boeing με επίγειο σταθμό  έρχονταν η επιβεβαίωση των χειρότερων φόβων των συγγενών των επιβατών που εδώ και δυο και πλέον εβδομάδες κρατούσαν αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας για τους δικούς τους ανθρώπους.  

Η Βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων ήταν σαφής ως προς αυτό. Το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό όπως δείχνει η ανάλυση των δορυφορικών στοιχείων. Το μοιραίο Μπόινγκ φαίνεται ότι κατέπεσε εκεί όπου εντοπίστηκε η τελευταία θέση του αεροσκάφους, δυτικά του Περθ της Αυστραλίας, μακριά από κάθε διάδρομο προσγείωσης, στην περιοχή όπου εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες διάφορα ευρήματα.

Τα οποία σημειωτέον δεν έχουν ακόμα ταυτιστεί με την πτήση. Αναφορικά με το μυστηριώδες σήμα σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών της Μαλαισίας «υπάρχουν ενδείξεις για μερική επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και ενός επίγειου σταθμού στις 00:19».  

Σύμφωνα με τον ίδιο «επί του παρόντος δεν κατανοούμε τη μετάδοση του σήματος, το οποίο εξετάζεται ακόμη. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σταμάτησαν εντελώς οι έρευνες στον λεγόμενο «βόρειο διάδρομο», που περιλάμβανε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Κίνας, ενώ στο νότιο αεροδιάδρομο, οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να ανασταλούν οι επιχειρήσεις οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο.

Ο πόνος των συγγενών μετά την ανακοίνωση της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines έχει πλέον μετατραπεί σε οργή για τους χειρισμούς της υπόθεσης από την πρώτη μέρα. Στο Πεκίνο, δεκάδες συγγενείς επιβατών πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με την Αστυνομία.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News