default-image

Γλασκόβη: Ελικόπτερο της αστυνομίας έπεσε σε οροφή παμπ

Κόσμος
Γλασκόβη: Ελικόπτερο της αστυνομίας έπεσε σε οροφή παμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελικόπτερο της αστυνομίας έπεσε στην οροφή πολυσύχναστης παμπ στη Γλασκόβη το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να τραυματιστούν ενώ ένας ακόμη είναι νεκρός. Σύμφωνα όμως με όσα μετέδωσε το Sky News υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον έξι.

«Τριάντα δύο άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Γλασκόβης μετά το χθεσινοβραδινό ατύχημα», αναφέρει η αστυνομία της Σκοτίας σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι η πυροσβεστική εξακολουθεί να απεγκλωβίζει ανθρώπους από τα ερείπια της παμπ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Σκοτίας, στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο αστυνομικοί και ο πιλότος, όμως δεν οι Αρχές δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν αν κάποιοι από τους τρεις έχουν υποστεί τραύματα.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανακοινώσει ότι βρίσκονται σε επαφή με εγκλωβισμένους.

Την ώρα του ατυχήματος, που σημειώθηκε στις 22:25 (τοπική ώρα, 00:25 ώρα Ελλάδας), περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν στην παμπ Clutha, όπου έδινε συναυλία το συγκρότημα Esperanza με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκoτίας.

Σε ανακοίνωσή του στη σελίδα του στο Facebook το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι όλα τα μέλη του είναι σώα και αβλαβή.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι το συγκρότημα συνέχισε να παίζει όταν η οροφή άρχισε να πέφτει και κάποιος άρχισε να φωνάζει. «Τότε όλη η παμπ γέμισε καπνό. Δεν μπορούσες να δεις τίποτα, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις», είπε.

«Άρχισαν να βγαίνουν άνθρωποι τραυματισμένοι, με αίματα και όλοι πήγαιναν και προσπαθούσαν να βοηθήσουν. Δεν πιστεύω ότι (το ελικόπτερο) συνετρίβη. Αν είχε συντριβεί θα υπήρχε φωτιά, θα είχε ακουστεί θόρυβος, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα, είδαμε μόνο καπνό», πρόσθεσε.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν το ελικόπτερο, ένα Eurocopter EC 135 T2, να πέφτει σαν πέτρα στην οροφή της παμπ, ενώ οι θαμώνες άκουσαν έναν υπόκωφο ήχο και στη συνέχεια είδαν την οροφή να υποχωρεί και την παμπ να γεμίζει σκόνη.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα ελικόπτερο της αστυνομίας ενεπλάκη στο τραγικό ατύχημα στη Γλασκόβη», ανέφερε νωρίτερα ο Σκοτσέζος πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ στο λογαριασμό του στο twitter. «Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Με δεδομένη τη σοβαρότητα του ατυχήματος θα πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν νεκροί», πρόσθεσε.

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής δήλωσε στον Τύπο ότι οι διασώστες «είναι σε επαφή με ανθρώπους εγκλωβισμένους στο εσωτερικό του μπαρ Clutha και έχουν επίσης απεγκλωβίσει κάποιους τραυματίες». Ο Λιούις Ράμσεϊ πρόσθεσε ότι 125 πυροσβέστες «εργάζονται για να ασφαλίσουν το κτίριο ώστε να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι».

Η αναπληρώτρια διοικητής της αστυνομίας Ρόουζ Φιτζέραλντ σημείωσε ότι «διεξάγεται πλήρης έρευνα, όμως σε αυτό το αρχικό στάδιο είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε πληροφορίες για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου», προσθέτοντας πως «εργαζόμαστε σκληρά να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους που παραμένουν μέσα στο κτίριο και θα δώσουμε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες όταν τις έχουμε».

Πολλές φωτογραφίες που ανέβηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα σκούρου χρώματος ελικόπτερο με κίτρινα γράμματα πάνω στην οροφή της παμπ Clutha κοντά στον ποταμό Κλάιντ.

Ο Γκόρντον Σμαρτ, διευθυντής σύνταξης της σκοτσέζικης έκδοσης της εφημερίδας Sun, που βρισκόταν κοντά στο σημείο του ατυχήματος, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News ότι το ελικόπτερο έπεσε «σαν πέτρα. Μάλλον υπήρξε μηχανική βλάβη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν «είδα φωτιά, ούτε άκουσα έκρηξη».

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσοι επλήγησαν από τη συντριβή του ελικοπτέρου στη Γλασκόβη», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο twitter.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News