default-image

Γιόρτασαν το Χάλογουιν

Κόσμος
Γιόρτασαν το Χάλογουιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αμερικανοί γιόρτασαν την παραμονή της ημέρας των Αγίων Πάντων, το Χάλογουιν, κάτι αντίστοιχο με τις δικές μας Απόκριες με έντονες όμως δόσεις… τρόμου!

Σε όλες σχεδόν τις πόλεις στήθηκε ένα τρελό γλέντι κυρίως μετά τη δύση του ήλιου και επίκεντρο των εκδηλώσεων την Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη όπου έλαβε χώρα η ετήσια μεγάλη παρέλαση των τεράτων, των φαντασμάτων και των λοιπών πλασμάτων από τη ζώνη του… λυκόφωτος.

Πάνω από δυο εκατομμύρια άνθρωποι ανάμεσα τους πολλοί τουρίστες πήραν μέρος στην παρέλαση που έκλεισε 40 χρόνια ζωής.  Λόγω του Χάλογουιν το διάσημο Empire State Building φωτίστηκε με έναν ξεχωριστό τρόπο σκηνοθετημένο από ένα διάσημο χορογράφο στη βάση τραγουδιών που επέλεξαν παραγωγοί των δυο πιο δημοφιλών ραδιοφωνικών σταθμών της πόλης. Για το σόου διάρκειας εννέα λεπτών χρησιμοποιήθηκαν 15.000 φώτα LED που είχαν τοποθετηθεί στον 72ο όροφο του κτηρίου.   

Και βεβαίως δεν έμεινε εκτός εορταστικού κλίματος ο Λευκός Οίκος ο οποίος στολίστηκε με 185 ειδικά… σμιλεμένες κολοκύθες, σύμβολο του Χάλογουιν και ιστούς αράχνης, για να υποδεχτεί εκατοντάδες παιδιά που ντυμένα με τις στολές των αγαπημένων τους ηρώων επισκέφθηκαν τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα. Τα περισσότερα από τα παιδιά ήταν μέλη οικογενειών στρατιωτικών που έκαναν τα απαραίτητα πειράγματα στο Προεδρικό ζεύγος και δέχτηκαν το κέρασμα τους, όπως ορίζει το έθιμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News