default-image

Αμετάβλητη η υγεία του Νέλσον Μαντέλα

Κόσμος
Αμετάβλητη η υγεία του Νέλσον Μαντέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Πρετόριας για την αντιμετώπιση μιας μόλυνσης στον πνεύμονα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

«Ο πρώην πρόεδρος είναι ακόμη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση σε ένα νοσοκομείο της Πρετόριας» ανέφερε ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας Μακ Μαχαράτζ.

Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, συναντήθηκε με την ομάδα των θεραπόντων ιατρών το απόγευμα της Δευτέρας.

Πάντως, η προεδρία διέψευσε ότι ο Ζούμα σχεδιάζει να επισκεφτεί τον 94χρονο αγωνιστή εναντίον του απαρτχάιντ εντός της ημέρας.

«Ο πρόεδρος Ζούμα εμπιστεύεται πλήρως την ομάδα των θεραπόντων ιατρών και εκδήλωσε ικανοποίηση για το ότι κάνουν ό,τι καλύτερο είναι δυνατόν για να βελτιωθεί η κατάσταση του Μαντίμπα» ανέφερε ανακοίνωση της προεδρίας, που αναφέρθηκε στον Μαντέλα με το προσωνύμιό του.

Ο Μαντέλα, ο οποίος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης για το ρόλο του στον αγώνα εναντίον των ρατσιστικών διακρίσεων του καθεστώτος του απαρτχάιντ και κατόπιν την προώθηση της συμφιλίωσης των φυλών, εισήχθη στο νοσοκομείο εσπευσμένα το Σάββατο.

Είναι η τέταρτη φορά που εισάγεται σε νοσοκομείο από τον Δεκέμβριο.

Ο πρώην πρόεδρος έχει ιστορικό προβλημάτων στον πνεύμονα από την εποχή που ήταν φυλακισμένος στο Ρόμπεν Άιλαντ, κοντά στο Κέιπ Τάουν.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News