default-image

Ερντογάν: "Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ζητούν οι διαδηλωτές"

Κόσμος
Ερντογάν: "Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ζητούν οι διαδηλωτές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα ομιλία εκφώνησε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην Εθνοσυνέλευση την Τρίτη λίγο πριν τις συγκρούσεις της αστυνομίας - που επέστρεψε στην πλατεία Ταξίμ - με τους διαδηλωτές.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ξανά ότι η θέση της τουρκικής κυβέρνησης θα μείνει σταθερή, λέγοντας πως η τουρκική ηγεσία «πάντοτε άκουγε τα δημοκρατικά αιτήματα» και «προσπαθεί να καταλάβει» τι ζητούν οι διαδηλωτές.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε προαναγγείλει πως ο Ερντογάν θα συναντηθεί την Τετάρτη με εκπροσώπους των διαδηλωτών, αλλά και πως δε θα γίνουν ανεκτές «παράνομες διαδηλώσεις».

«Δεν κλείσαμε ποτέ τα αφτιά μας, πάντοτε ακούγαμε αιτήματα που εκφράζονται με δημοκρατικό τρόπο», είπε ενώπιον των βουλευτών ο Ερντογάν το μεσημέρι της Τρίτης.

«Κοιτάζοντας όμως συνολικά τα περιστατικά, αναρωτιέμαι εάν είναι σαφές τι θέλουν οι διαδηλωτές», είπε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε πως το σχέδιο παρεμβάσεων στο πάρκο Γκεζί προέβλεπε μεταφορά δένδρων σε άλλο σημείο και είχε την έγκριση της τοπικής κοινότητας.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν επαναλάμβανε σταθερά πως η κυβέρνηση ακούει τα «δημοκρατικά» αιτήματα (έχοντας τις προηγούμενες ημέρες μιλήσει για «βανδάλους»), ενώ, όπως και την Κυριακή, συνέδεσε ξανά τα επεισόδια με «περιστατικά των προηγούμενων χρόνων», αναφερόμενος προφανώς στις συγκρούσεις του ΑΚΡ με τις δομές του τουρκικού κράτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News