Κόσμος

Γκίλαρντ: "Θα ηγηθώ του κόμματος στις επόμενες εκλογές"

«Θα ηγηθώ του κόμματος στις επόμενες εκλογές», δήλωσε την Τρίτη η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, διαμηνύοντας ότι δε θα υποκύψει στις πιέσεις που της ασκούνται να παραιτηθεί και να «παραδώσει» την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στον εσωκομματικό της αντίπαλο και πρώην πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ.

Σημειώνεται ότι ο Ραντ έχει δηλώσει ότι δε θα κάνει επίσημη «αίτηση» παραίτησης της Γκίλαρντ, αλλά ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να την αντικαταστήσει αν αυτή αποφασίσει να εγκαταλείψει την ηγεσία.

Μέσω της δήλωσής της αυτής η κ. Γκίλαρντ απάντησε και στην κριτική που της ασκείται για τον τρόπο που ηγείται του Εργατικού Κόμματος και της χώρας, και έχει φέρει την κυβερνώσα παράταξη σε δυσχερή θέση.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Εργατικό Κόμμα οδηγείται προς μια βαριά ήττα στις κοινοβουλευτικές εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένο θα διεξαχθούν στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν, επίσης, ότι μια πιθανή ενεργοποίηση και επιστροφή του Ραντ, τον οποίο η Γκίλαρντ αντικατέστησε στην πρωθυπουργία το 2010, θα μπορούσε να μειώσει την εκλογική ζημιά για τους Εργατικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια