default-image

"Η υπομονή έχει τα όριά της", προειδοποίησε ο Ερντογάν

Κόσμος
"Η υπομονή έχει τα όριά της", προειδοποίησε ο Ερντογάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το αεροδρόμιο της Άγκυρας όπου έτυχε θερμής υποδοχής από χιλιάδες υποστηρικτές του, ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφράστηκε για ακόμη μία φορά σήμερα με σκληρή φρασεολογία έναντι των διαδηλωτών προειδοποιώντας ότι «ήμαστε υπομονετικοί, θα είμαστε υπομονετικοί, αλλά η υπομονή έχει τα όριά της», προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Υπεραμυνόμενος των πολιτικών του, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι «λογαριασμό μπορεί να μας ζητήσει μόνο ο λαός και όχι κάποιες περιθωριακές ομάδες». Επανέλαβε μάλιστα τον χαρακτηρισμό «πλιατσικολόγοι», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που καταστρέφουν και καίνε, ονομάζονται πλιατσικολόγοι. Και όσοι τους υποστηρίζουν, ανήκουν και αυτοί στην ίδια οικογένεια».

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν ενώπιον ένθερμων υποστηρικτών του, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως: «Είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τις ζωές μας για σένα Ταγίπ».

"Όχι" σε πρόωρες εκλογές λέει ο Ερντογάν

Νωρίτερα από τα Άδανα ο Τούρκος πρωθυπουργός σπεύδει να κλείσει την πόρτα σε σενάρια πρόωρων εκλογών.

Όπως ξεκαθάρισε ο Ερντογάν αυτές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2015, όπως είναι προγραμματισμένο. Όσο για τις δημοτικές που θα γίνουν τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς ο πρωθυπουργός μιλώντας σε οπαδούς του τους κάλεσε «να δώσουν ένα μάθημα» στους διαδηλωτές στις κάλπες.

Ο τούρκος πρωθυπουργός έδειξε για μια ακόμη φορά τη σθεναρή του στάση έναντι των διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση του και οι οποίοι επιμένουν να συγκεντρώνονται στις πλατείες των μεγάλων τουρκικών πόλεων όπου συνεχίζονται αμείωτες οι συγκρούσεις με τους αστυνομικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News