default-image

Η κρίση έληξε λέει ο Ολάντ

Κόσμος
Η κρίση έληξε λέει ο Ολάντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σήμα λήξης της κρίσης στην ευρωζώνη σε αντιδιαστολή με τις εγκρατείς δηλώσεις της Γερμανίας έδωσε ο Φρανσουά Ολάντ από την Ιαπωνία τονίζοντας σε Ιάπωνες επιχειρηματίες  ότι  «πρέπει να καταλάβετε εδώ, στην Ιαπωνία, ότι η κρίση στην Ευρωζώνη τελείωσε και ότι μπορούμε να εργαστούμε μαζί, Ιαπωνία και Γαλλία, για να ανοίξουμε νέες πόρτες οικονομικής προόδου».   

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η δυνητικά καταστροφική κρίση χρησίμευσε τελικά στην ενίσχυση της Ευρώπης και την προώθηση ισχυρότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των 17 χωρών-μελών του ευρώ. Η δήλωση Ολάντ προκαλεί αίσθηση τόσο γιατί έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα διαμηνύει το Βερολίνο όσο και γιατί η ευρωζώνη παραμένει σε ύφεση η οποία μάλιστα είναι η μεγαλύτερη από τη γέννηση της το 1999.

Την ίδια στιγμή η Γαλλία έχει μπει για τα καλά στο χορό της ανεργίας με το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 15 χρόνων τη στιγμή που τα ιστορικά ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο στην ευρωζώνη με 19 εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες να βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News