Κόσμος

"Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικά μέσα"

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα από τα Άδανα τους οπαδούς του να δώσουν «ένα μάθημα» στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Μάρτιο του 2014.

«Δεν απομένουν παρά επτά μήνες, έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικά μέσα στις κάλπες», τόνισε σε ομιλία του, που αναμεταδόθηκε απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του που είχαν έλθει να τον επευφημήσουν στο αεροδρόμιο της πόλης.

Ο Ερντογάν έδειξε για μια ακόμη φορά τη σθεναρή του στάση έναντι των διαδηλωτών που σε όλη τη χώρα ζητούν την παραίτηση του. «Είναι δειλοί σε τέτοιο σημείο που υβρίζουν τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας», τόνισε, χρησιμοποιώντας τον όρο «βάνδαλοι» ή και «αναρχικοί» για να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές.

Ο επικεφαλής της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης, που κυβερνά τη χώρα για περισσότερο από δέκα χρόνια διαβεβαίωσε επίσης ότι στην κυβέρνηση του εκπροσωπούνται όλοι οι Τούρκοι, χωρίς διακρίσεις. «Είμαστε το κόμμα των 76 εκατομμυρίων» κατοίκων της Τουρκίας, τόνισε.

Ο Ερντογάν θα παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων ενός κτιριακού συγκροτήματος για τον αθλητισμό στην γειτονική επαρχία της Μερσίνας και, στη συνέχεια, θα επιστρέψει αργότερα μέσα στην ημέρα στην Άγκυρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια