default-image

Πούτιν: "Έτοιμη η Ρωσία να αντικαταστήσει τους Αυστριακούς στο Γκολάν"

Κόσμος
Πούτιν: "Έτοιμη η Ρωσία να αντικαταστήσει τους Αυστριακούς στο Γκολάν"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσία, διά στόματος του προέδρου της, δήλωσε έτοιμη να αντικαταστήσει τους Αυστριακούς κυανόκρανους στα Υψίπεδα του Γκολάν. Ο Βλαντίμρ Πούτιν προέβη στη δήλωση αυτή έπειτα από την απόφαση της Βιέννης να αποσύρει τους στρατιώτες της από την αποστολή του ΟΗΕ που επιτηρεί την εν λόγω περιοχή λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στη Συρία.

Η Βιέννη ενίσχυε την αποστολή με 380 από τους 1.000 κυανόκρανους που επιτηρούν την τήρηση της εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Συρία, η οποία συμφωνήθηκε πριν τέσσερις δεκαετίες. Είπε όμως πως αποφάσισε να τους αποσύρει έπειτα από τις σφοδρές μάχες που πραγματοποιούνται τελευταία στα σύνορα ανάμεσα στις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις και τους αντάρτες.

«Λόγω της δύσκολης κατάστασης στα Υψίπεδα του Γκολάν θα αντικαταστήσουμε τους Αυστριακούς που θα φύγουν» είπε ο Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους του. «Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν οι περιφερειακές δυνάμεις δείξουν ενδιαφέρον και αν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι- Μουν, μας ζητήσει να το πράξουμε» συνέχισε.

Η Ρωσία είναι από παλιά σύμμαχος της Συρίας και προμηθευτής όπλων στον Μπασάρ αλ Άσαντ. Επίσης ανήκει στις δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να φέρουν τις αντιμαχόμενες πλευρές της Συρίας κοντά σε μια διεθνή συνδιάσκεψη που σκοπό θα έχει τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου ο οποίος διαρκεί δύο χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 80.000 άτομα και έχει εκτοπίσει από την εστία τους άλλο ενάμισι εκατομμύριο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με σκοπό να συζητήσει την αποχώρηση των Αυστριακών η οποία ζητήθηκε από τη στιγμή που οι αντάρτες που μάχονται το μπααθικό καθεστώς κατέλαβαν για λίγο το πέρασμα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Συρία και έστειλαν το προσωπικό του ΟΗΕ στα καταφύγιο μέχρι να το ανακαταλάβουν οι στρατιώτες του Άσαντ.

Πηγή: agelioforos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News