default-image

Πούτιν: Αποκάλυψε το διαζύγιό του αφήνοντας άφωνη τη Ρωσία

Κόσμος
Πούτιν: Αποκάλυψε το διαζύγιό του αφήνοντας άφωνη τη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιφνιδίασε και πάλι τους Ρώσους ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς σε μια τελείως ασυνήθιστη συνέντευξη Τύπου που έδωσε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λιουντμίλα αποκάλυψε το διαζύγιό τους! Ο πρόεδρος της Ρωσίας και η επί τρεις δεκαετίες σύντροφός του επιβεβαίωσαν ακριβώς τις φήμες για το χωρισμό τους που κυκλοφορούσαν στη χώρα εδώ και χρόνια, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το διαζύγιο.

Οι Βλαντιμίρ και Λιουντμίλα έσπασαν την απόλυτη μυστικότητα γύρω από την ιδιωτική τους ζωή έπειτα από μία παράσταση μπαλέτου στο Κρεμλίνο. Ο κύριος και η κυρία Πούτιν, αφού απόλαυσαν την "Εσμεράλδα" την Πέμπτη στο Κρεμλίνο, δέχτηκαν να πουν τις εντυπώσεις τους για το μπαλέτο στη δημοσιογράφο του καναλιού Rossia-24. Και τότε ήρθε η αναπάντεχη ερώτηση και κυρίως απάντηση που άφησε τους Ρώσους άναυδους: «Ναι, έτσι είναι. Ήταν μια κοινή απόφαση», απάντησε ο 60χρονος Πούτιν σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν αληθεύουν οι φήμες για το διαζύγιο του προέδρου.

«Ο γάμος μας τελείωσε επειδή ουσιαστικά δε βλεπόμασταν πια. Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς έχει ριχτεί στη δουλειά, οι κόρες μας μεγάλωσαν, η καθεμιά ζει τη ζωή της. Αποδείχτηκε ότι ο καθένας έχει τη ζωή του και εμένα δε μου αρέσει η δημοσιότητα» εξήγησε με τη σειρά της και η Λιουντμίλα, προσθέτοντας ότι δεν αντέχει τα αεροπορικά ταξίδια.

«Όλη μου η δραστηριότητα, όλη η δουλειά μου συνδέεται με τη δημόσια ζωή. Αυτό αρέσει σε κάποιους και σε άλλους όχι. Όμως υπάρχουν άνθρωποι που ουσιαστικά δεν είναι συμβατοί με κάτι τέτοιο», είπε από την πλευρά του Πούτιν, πλέκοντας το εγκώμιο της Λιουντμίλα για την υπομονή που επέδειξε επί πολλά χρόνια.

Ο πρόεδρος Πούτιν έκανε και άλλη μία πρωτιά: «Τους δύο τελευταίους αιώνες κανένας Ρώσος ηγέτης δεν αποκάλυψε πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή του. Για τη Ρωσία, κάτι τέτοιο προκαλεί σοκ», όπως είπε η Ολγα Κριστανόφσκαγια, πρώην μέλος του κυβερνώντος κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας. Η ίδια σχολίασε ότι ο Πούτιν ακολουθεί το παράδειγμα δυτικών ηγετών, όπως του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του Φρανσουά Ολάντ και του Νικολά Σαρκοζί.

«Θα παραμείνουμε πάντα πολύ κοντά με τη Λιουντμίλα. Είμαι σίγουρος. Για πάντα», βεβαίωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ η Λιουντμίλα τον επιβεβαίωσε και πάλι: «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις», είπε και συμπλήρωσε: «Είμαι ευγνώμων απέναντι στον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς επειδή με στήριξε μέχρι σήμερα, όπως και τα παιδιά. Ανησυχεί πολύ για τα παιδιά και εκείνες το αισθάνονται».

Ο Βλαντιμίρ και η Λιουντμίλα είχαν γνωριστεί στην Αγία Πετρούπολη το 1980 ενώ παντρεύτηκαν τρία χρόνια αργότερα, στις 28 Ιουλίου 1983. Ο Πούτιν ήταν τότε πράκτορας της KGB και η Λιουντμίλα εργαζόταν ως αεροσυνοδός. Μετά το γάμο τους εγκαταστάθηκαν στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας και απέκτησαν δύο κόρες, τη Μαρία και την Κατερίνα.

Μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας του συντρόφου της στην προεδρία της χώρας, το 2008, η Λιουντμίλα εμφανιζόταν σπανίως δημόσια, με μόνη εξαίρεση την ορκωμοσία του για την τρίτη θητεία του, το Μάιο του 2012.

Στο μεταξύ, οι φήμες έδιναν και έπαιρναν, ειδικότερα από τον Απρίλιο του 2008 όταν η εφημερίδα "Μοσκόφσκι Κορεσπόντεντ" - η οποία μάλιστα έκλεισε και για μερικές ημέρες μετά το δημοσίευμα - ανέφερε ότι ο Πούτιν διατηρούσε δεσμό με τη γυμνάστρια Αλίνα Καμπάγιεβα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News