Κόσμος

Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ φυλών στο Νταρφούρ

Εξήντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ δύο αραβικών φυλών στο Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές του Νότιου Νταρφούρ.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στις νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ μελών των φυλών Μπένι Χάλμπα και Γκεμίρ έχασαν τη ζωή τους 64 άνθρωποι, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.


«Αυτή είναι η 15η επίθεση των Μπένι Χάλμπα εναντίον των δικών μας από τον περασμένο Μάρτιο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των Γκεμίρ, σύμφωνα με τον οποίο οι νεκροί στο διάστημα αυτό ανέρχονται στους 94 ενώ 1200 κατοικίες πυρπολήθηκαν.


Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, ένας από τους αρχηγούς της αντίπαλης φυλής πάντως υποστήριξε ότι οι Μπένι Χάλμπα «απλώς υπερασπίζονται τη γη τους που διεκδικείται από τους Γκεμίρ».


Τον Απρίλιο ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι 50.000 κάτοικοι του νοτιοδυτικού Νταρφούρ έφυγαν προς τα σύνορα με το Τσαντ λόγω των συγκρούσεων μεταξύ αντιπάλων φυλών. Τέτοιου είδους αψιμαχίες συχνά συνδέονται με τον ανταγωνισμό των φυλών για τον έλεγχο κρίσιμων φυσικών πόρων, όπως το νερό ή ο χρυσός.

Σχόλια