Κόσμος

Γαλλία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στην ιστορία της χώρας

Δύο άνδρες ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στη νότια γαλλική πόλη Μονπελιέ, την Τετάρτη το απόγευμα, στην πρώτη αντίστοιχη τελετή στην ιστορία της χώρας.

Πρόκειται για την πρακτική επισφράγιση μιας νομοθεσίας η υιοθέτηση της οποίας οδήγησε σε έντονη αντιπαράθεση, ακόμη και σε βία στους δρόμους μεγάλων πόλεων, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων.

Οι Βινσέν Ομπάν και Μπρουνό Μπουαλό αντάλλαξαν όρκους στη φουτουριστικής αισθητικής αίθουσα του δημαρχείου του Μονπελιέ, μπροστά σε συγγενείς, φίλους και μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ η γαλλική αστυνομία μεριμνούσε ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα διακοπής της τελετής.

«Δέχομαι να σε παντρευτώ». Με την φράση αυτή, ο 29χρονος Μπρουνό Μπουαλό παντρεύτηκε τον 40χρονο Βενσάν Ομπίν. Ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Γαλλία είναι γεγονός και τελέστηκε στο Δημαρχείο του Μονπελιέ.

«Είναι μεγάλη μου ευχαριστήσει να σας κηρύσσω ζευγάρι και με το νόμο», τόνισε η κεντροαριστερή δήμαρχος του Μονεπελιέ, Ελέν Μαντρού, ενώ το ζευγάρι επευφημείτο από 500 παρευρισκόμενους στο χώρο.

Την Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες αντίπαλοι του γάμου των ομοφυλοφίλων πλημμύρισαν το Παρίσι σε μια διαδήλωση η οποία τελείωσε με συγκρούσεις αστυνομίας και σκληροπυρηνικών υπερσυντηρητικών.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές δεν ασχολήθηκαν με τον γάμο στο Μονπελιέ, τον οποίο έχει αυτοανακηρυχθεί στην πλέον φιλική προς τους ομοφυλόφιλους πόλη της Γαλλίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια