default-image

Ηλεκτρονική… ανακύκλωση

Κόσμος
Ηλεκτρονική… ανακύκλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια νέα διάσταση στην ανακύκλωση δίνει εταιρεία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας η οποία ανοίγει καινούριους επιχειρηματικούς δρόμους μετατρέποντας τις άχρηστες ηλεκτρονικές συσκευές σε χρήσιμα υλικά.

Με δεδομένο ότι η Βραζιλία είναι επικεφαλής στη λίστα του περιβαλλοντικού προγράμματος του ΟΗΕ ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα ηλεκτρονικά απόβλητα στον αναπτυσσόμενο κόσμο η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Από το 2010 η εταιρεία Coopermiti μαζεύει τις χαλασμένες ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεοράσεις, κονσόλες παιχνιδιών, υπολογιστές ή κινητά και τα διαχωρίζει ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους. Τα πλαστικά και μεταλλικά μέρη πουλιούνται στην αγορά και ανακυκλώνονται. Τα επικίνδυνα υλικά οδηγούνται σε μια εξειδικευμένη εταιρεία που τα μετατρέπει σε ακίνδυνα.

Και τα ηλεκτρονικά μέρη των συσκευών στέλνονται στην Ιαπωνία όπου ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ κάθε χρόνο πετιούνται πάνω από 96.000 τόνοι υπολογιστών και 17.000 τόνοι εκτυπωτών  στη Βραζιλία ενώ ο αριθμός των κινητών που πετιούνται ζυγίζουν 2200 τόνους καθιστώντας τη χώρα τη δεύτερη παγκοσμίως σε ανάλογα απόβλητα μετά την Κίνα.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News