Κόσμος

Πέντε ώρες δρόμο ως τον ISS

Μπαικονούρ- Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πιο κοντά απ ότι Λονδίνο με Νέα Υόρκη. Μόλις πέντε ώρες δρόμος! Το νέο αυτό ρεκόρ έγραψε το Ρωσικό Σογιούζ που προσδέθηκε στο τροχιακό εργαστήριο με το νέο πλήρωμα του σταθμού.

Κυβερνήτης είναι για μια ακόμη φορά ο Ελληνικής καταγωγής Ρώσος Φεντόρ Γιουρτσίχιν ενώ μαζί του ταξίδεψαν στον ISS, ο Ιταλός Λούκα Παρμιτάνο και η 43χρονη αμερικανίδα μηχανικός Κάρεν Νάιμπεργκ, η οποία σημειωτέον μητέρα και πραγματοποιεί τη δεύτερη πτήση της στο Διάστημα.

Το ταξίδι ως το σταθμό συνήθως διαρκεί δυο ολόκληρες μέρες όμως χάρις σε μια σειρά είναι από τεχνολογικές καινοτομίες το Σογιούζ για δεύτερη φορά κατάφερε να πραγματοποιήσει μόλις τέσσερις τροχιές γύρω από τη Γη, πριν προσδεθεί στον ISS, αντί για τις 34 που χρειάζονταν ως  τα σήμερα κάτι που μεταφράζεται σε τεράστιο κέρδος σε χρόνο.

Απαιτήθηκαν άλλες δύο ώρες έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσδεσης και οι αστροναύτες μπουν στο σταθμό όπου τους  υποδέχθηκαν οι Ρώσοι Πάβελ Βινογκράντοφ και Αλεξάντρ Μισούρκιν και ο Αμερικανός Κρις Κάσιντι.

Σχόλια