Κόσμος

Είναι γκέι και έγραψε ιστορία

Το ντεμπούτο του έκανε την Κυριακή με τη φανέλα των Γκάλαξι του Λος Αντζελες στον αγώνα εναντίον του Σιάτλ ο Ρόμπι Ρότζερς. Η είδηση θα μπορούσε να περάσει απλώς στο αθλητικό δελτίο αν ο Ρότζερς δεν ήταν δηλωμένος γκέι γεγονός που ερμηνεύεται από σύσσωμο τον Αμερικανικό Τύπο ως ένα σημαντικό βήμα ως προς την κατάργηση των, αόρατων αλλά υπαρκτών, διακρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων το οποίο έγινε και στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έγραψε όντως ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος που παίζει σε επαγγελματικό ομαδικό άθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους "New York Times". Να κάνουν λόγο για «ορόσημο για τους γκέι αθλητές». Την ίδια στιγμή πάντως άγριο ξύλο έπεφτε στο Παρίσι μεταξύ δεκάδων χιλιάδων αντιτιθέμενων στο γάμο των ομοφυλοφίλων και αστυνομικών.

Οι διαδηλωτές έδωσαν μάχη μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τρεις ημέρες πριν από τον εορτασμό της πρώτης ένωσης ενός ζευγαριού γκέι στο δημαρχείο του Παρισιού. Όλα αυτά υπό τα όμματα του Ναπολέοντα, ο τάφος του οποίου βρίσκεται στο σημείο που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης στο Invalides της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Σχόλια