default-image

Ιταλοί φασίστες αποκηρύσσουν την Χρυσή Αυγή

Κόσμος
Ιταλοί φασίστες αποκηρύσσουν την Χρυσή Αυγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχουμε σχέση με το ελληνικό, ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, έστω και αν ανήκουμε στον ιδεολογικό χώρο της δεξιάς», αναφέρουν το Αlba Dorata Europa (Χρυσή Aυγή Ευρώπη), το φασιστικό ιταλικό κόμμα της Ιταλίας, που είχε προγραμματίσει εκδήλωση στη Νάπολη για την ίδρυσή του, η οποία όμως, όπως αναφέρεται στο tvxs.gr, αναβλήθηκε λόγω της αντιφασιστικής κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αlba Dorata είναι «ένα κόμμα εθνικιστικό, παραδοσιακό, υπέρ μιας ομόσπονδης Ευρώπης» και κατά του ευρώ. Η εκδήλωση προκάλεσε αντιδράσεις στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική Νάπολη. «Πρωτοβουλίες σαν και αυτή, στην Νάπολη, σε μια πόλη που έδωσε μεγάλο αγώνα της κατά του φασισμού, είναι απαράδεκτες και κατάπτυστες», τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις και σύμφωνα με ιταλικά μέσα πρόσθεσε:

«Δεν ξέρουμε αν έχουν σχέση με την ελληνική Χρυσή Αυγή ή αν απλά θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομά της. Είναι όμως πολύ σοβαρό να ξεκινάει κάποιος μια πολιτική κίνηση με συστατικό, έστω και ως έμπνευση, από το νεοναζιστικό κόμμα, που αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη».

Τα στελέχη του φασιστικού κόμματος ανακοίνωσαν, την αναβολή της συνάντησης για «νέα ημερομηνία, που θα καθοριστεί στο μέλλον εξαιτίας του κλίματος μεγάλης έντασης που έχει δημιουργηθεί».

«Δεν έχουμε σχέση με το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, έστω και αν ανήκουμε στον ιδεολογικό χώρο της δεξιάς», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα Alba Dorata Europa (Χρυσή Aυγή Ευρώπη), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News