Κόσμος

Νεκροί μαθητές και δασκάλα από φωτιά σε σχολικό λεωφορείο

Τουλάχιστον 16 παιδιά και μια δασκάλα σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στο κεντρικό Πακιστάν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες, ανακοίνωσαν οι πακιστανικές αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το σχολικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε συνολικά 24 παιδιά σε ένα ιδιωτικό σχολείο στα προάστια της Γκουτζράτ, στην επαρχία Πεντζάμπ -περίπου 110 χιλιόμετρα βόρεια της Λαχόρης- τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Νταρ Άλι Χάτακ.

"Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που βρισκόταν σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων από το σχολείο των παιδιών», σημείωσε ο Νταρ Άλι Χάτακ, εκφράζοντας την λύπη του για τον θάνατο τουλάχιστον 16 μαθητών, ηλικίας από 5 ως 15 ετών, και μιας δασκάλας.

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά 5 μαθητές, οι οποίοι διακομίσθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ το Ρόιτερς μεταδίδει ότι δέκα παιδιά έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη και το Γερμανικό Πρακτορείο ότι 7 παιδιά τραυματίστηκαν.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά μέσα δείχνουν ότι το σχολικό λεωφορείο έχει καεί ολοσχερώς.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα που προκλήθηκε την ώρα που ο οδηγός του λεωφορείου άλλαζε την πηγή τροφοδοσίας καυσίμου του οχήματος, περνώντας από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Χάτακ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η φιάλη του φυσικού αερίου είχε παραμείνει άθικτη.

Kathimerini

Σχόλια