Κόσμος

Ο τρόμος, η ηρωίδα και το σοκ (video)

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με αποφασιστικότητα στην τρομοκρατία, μετά την δολοφονία ενός 20 στρατιώτη στα νότια του Λονδίνου από δύο άνδρες, ενέργεια που οι βρετανικές αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική.   

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας ξεκίνησε χθες όταν δυο νεαροί άντρες επιτέθηκαν στο θύμα, σε δρόμο στο Γούλγουιτς, με μπαλτά και μαχαίρια. Η επίθεση φαίνεται ότι ήταν πολύ άγρια, καθώς οι δράστες προσπάθησαν να αποκεφαλίσουν το θύμα τους. Μετά τον πέταξαν στη μέση του δρόμου και τον εγκατέλειψαν εκεί. Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι όμως ότι οι δράστες όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν από το σημείο, αλλά ο ένας από αυτούς μίλησε μάλιστα και σε κάμερα, με τα χέρια του γεμάτα αίματα και κρατώντας τον μπαλτά και ένα ματωμένο μαχαίρι.

Όταν έφτασε η αστυνομία, τους πυροβόλησε για να τους ακινητοποιήσει και τους συνέλαβε. Οι βρετανικές εφημερίδες πάντως, έχουν αναδείξει σε ηρωίδα μία γυναίκα η οποία πλησίασε τους δύο δράστες και τους μιλούσε μετά τη δολοφονία και μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Πρόκειται για την 48χρονη Ίνγκριντ Λόιου-Κένετ, η οποία είπε αργότερα πως ξεκίνησε να τους μιλά ώστε να μην στραφούν εναντίον όσων άλλων βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο δρόμο ανάμεσά τους και παιδιά. Ο ένας από τους δύο της είπε τη φράση «θέλουμε απόψε να αρχίσουμε πόλεμο στο Λονδίνο», στο οποίο η ίδια τους απάντησε «είστε δύο εναντίον πολλών, θα χάσετε».

Σχόλια