Κόσμος

Τα ρομπότ του αύριο… σήμερα!

Παίζουν, χορεύουν και διασκεδάζουν με πλείστους όσους τρόπους τους ιδιοκτήτες τους. Πρόκειται για τη νέα γενιά ρομπότ με ικανότητες που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικά χρόνια και είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της 16ης Διεθνούς High-Tech έκθεσης που λαμβάνει χώρα στο Πεκίνο.

Τα πιο χαριτωμένα από τα ρομποτάκια είναι αυτά που χορεύουν σε ρυθμούς ποπ μιμούμενα με ακρίβεια τις ανθρώπινες κινήσεις. Σύμφωνα με τους εφευρέτες τους, ρομπότ με τέτοιες ικανότητες είναι σε θέση όχι μόνο να διασκεδάζουν αλλά και να εκπαιδεύουν, να παίρνουν μέρος σε πειράματα και πλείστα όσα που σχετίζονται με τον αυτοματισμό.

Εντυπωσιακό είναι και ένα μικροσκοπικό ρομποτάκι που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και ο σκοπός του είναι να τα βοηθάει στην εύκολη και γρήγορη εκμάθηση ξένων γλωσσών και μαθηματικών με την οθόνη αφής και τις λειτουργίες ομιλίας.  

Στην έκθεση παρουσιάζονται ρομπότ δια πάσαν χρήσιν όπως η νέα γενιά μηχανικών βοηθών για ηλικιωμένους που τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο έξυπνα δίνοντας λύσεις σε ένα μεγάλο δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα του Ασιατικού γίγαντα που γερνά με δραματικά γρήγορους ρυθμούς.  

Σχόλια