default-image

Forbes: Η Μέρκελ, η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου

Κόσμος
Forbes: Η Μέρκελ, η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes", η καγκελάριος της Γερμανίας Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ παραμένει και φέτος η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου. Σημειώνεται ότι είναι η Τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η κ. Μέρκελ κατατάσσεται πρώτη στη λίστα των ισχυρών γυναικών που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό.

Στη δεύτερη θέση, που μέχρι πέρσι κατείχε η Χίλαρι Κλίντον (έπεσε στην 5η θέση), η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και στην τρίτη η αμερικανίδα επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Μελίντα Γκέιτς, ενώ στην τέταρτη θέση από την έβδομη, ανέβηκε η Μισέλ Ομπάμα.

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει και αυτή ανέβει στην κατάταξη και βρίσκεται φέτος στην έβδομη θέση. Η νεότερη από τις γυναίκες που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι η εκκεντρική 27χρονη τραγουδίστρια Lady Gaga, στην 45η θέση, και η γηραιότερη η βασίλισσα Ελισάβετ, 87 ετών, που βρίσκεται στην 40ή θέση.

Οι εκατό "ισχυρές γυναίκες" είναι διευθύντριες επιχειρήσεων, εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης, ασχολούνται με την πολιτική, τη μόδα και τις τέχνες, έχουν αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό έργο τους ή είναι απλώς πολυεκατομμυριούχες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News