Κόσμος

Αυτοκτόνησε ο Ντομινίκ Βεβέ μέσα στην Παναγία των Παρισίων

Ο γνωστός για τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις, 78χρονος Γάλλος ιστορικός και συγγραφέας Ντομινίκ Βενέ, μπροστά στην Αγία Τράπεζα της Παναγίας των Παρισίων με πυροβόλο όπλο, έβαλε τέρμα στη ζωή του σήμερα το πρωί. Ο Βενέ αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα, χωρίς να κάνει νωρίτερα την οποιαδήποτε δήλωση.

Η εκκλησία, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία του Παρισιού, εκκενώθηκε άμεσα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Monde", ο Ντομινίκ Βενέ, 78 ετών, φιγούρα της γαλλικής Άκρας Δεξιάς, είχε συμμετοχή, τις δεκαετίες του 1950 και 1960, στην παράνομη οργάνωση OAS (Οργάνωση του Μυστικού Στρατού).

Η οργάνωση είχε κυρίως παραστρατιωτικό χαρακτήρα και αντιτασσόταν στην ανεξαρτησία της Αλγερίας, ενώ αργότερα προσπάθησε να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον κεντροδεξιό στρατηγό Ντε Γκωλ από την προεδρία της Γαλλίας.

Ο Βενέ, σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, είχε υποστηρίξει ανοικτά, το τελευταίο διάστημα, το κίνημα κατά της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία και καλούσε σε συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 26 Μαΐου.

Σχόλια