default-image

Σκηνές αποκάλυψης από ανεμοστρόβιλο-91 νεκροί (photos-video)

Κόσμος
Σκηνές αποκάλυψης από ανεμοστρόβιλο-91 νεκροί (photos-video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες νεκρούς και σκηνικό αποκάλυψης... Αυτό άφησε πίσω του ο φονικός ανεμοστρόβιλος πλάτους περίπου 3 χιλιομέτρων έπληξε χθες Δευτέρα τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, με την Οκλαχόμα να έχει υποστεί τις περισσότερες καταστροφές και τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται διαρκώς.

Με βάση όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή της Μουρ, ενώ παραπάνω από 233 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μια μητέρα με το νεογέννητο μωρό της που είχαν βρει καταφύγιο σε έναν καταψύκτη, μια ιστορία που συγκλονίζει ήδη ολόκληρο τον κόσμο, όπου έχει "ταξιδέψει" η είδηση.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον δύο δημοτικά σχολεία -το «Briarwood» και το «Plaza Towers»- και εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς στην ίδια περιοχή. Δεκάδες παιδιά και προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου «Plaza Towers» πιστεύεται πως είναι νεκροί.

Από τον μέχρι τώρα απολογισμό των θυμάτων σύμφωνα με το CNN ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Από τους 233 τραυματίες, επίσης, οι 70 αφορούν σε μαθητές.

Σπίτια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 24 μικροί μαθητές έχουν παγιδευτεί στα ερείπια ενός σχολείου που κατέρρευσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News