Κόσμος

Καμπότζη: 23 τραυματίες από κατάρρευση τμήματος εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας

Τουλάχιστον 23 εργάτες τραυματίστηκαν στην Καμπότζη από την κατάρρευση προέκτασης σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε δυστύχημα σε εργοστάσιο υποδημάτων.

«Το σημερινό ατύχημα σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε ένα κτήριο από σκυρόδεμα και μεταλλικούς αρμούς, όπου οι εργάτες έκαναν το διάλειμμά τους. Η προέκταση ήταν παλιά και κατέρρευσε στη λίμνη ενώ οι εργάτες έπαιρναν το γεύμα τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Χι Ναρίν.

«Δεν υπήρξαν θάνατοι, αλλά 23 εργάτες τραυματίστηκαν» και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται ακόμη στην περιοχή για να σιγουρευτούν ότι δεν βρίσκεται κανένας άλλος εγκλωβισμένος στα ερείπια του κτηρίου.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει ρούχα για τη σουηδική αλυσίδα ενδυμάτων H&M, σύμφωνα με τον Αθ Θουν, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργασίας της Καμπότζης.

«Μετά και το τελευταίο αυτό περιστατικό, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την ασφάλεια των εργατών στην κλωστοϋφαντουργία», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα είχε καταρρεύσει η στέγη ενός εργοστασίου υποδημάτων στην επαρχία Κάμπονγκ Σπέου, στον νότο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργάτες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια