default-image

Το νέο σύμβολο της Νέας Υόρκης

Κόσμος
Το νέο σύμβολο της Νέας Υόρκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από εργασίες που διήρκησαν μια ολόκληρη δεκαετία η ολοκλήρωση του One World Trade Center, του κτηρίου που ανεγέρθηκε στην θέση των Δίδυμων Πύργων βρίσκεται προ των πυλών.

Η τοποθέτηση του οβελίσκου στην κορυφή του κτηρίου ήταν το συμβολικό σήμα προς τους Νεουορκέζους ότι ένα νέο σύμβολο της πόλης σε λίγο καιρό θα αποτελεί το στολίδι της, ο ουρανοξύστης των 104 ορόφων ύψους 541 μέτρων.  

Η τοποθέτηση του οβελίσκου τράβηξε τον ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο.  Την πιο συναρπαστική απεικόνιση του εγχειρήματος πέτυχαν, όμως, οι ίδιοι οι εργάτες, οι οποίοι με μια κάμερα κατάφεραν να τραβήξουν ένα βίντεο που κατέγραψε όλες τις λεπτομέρειες της κατασκευής και της εγκατάστασης του σιδερένιου οβελίσκου.  

Το One World Trade Center  είναι το κυρίως κτήριο του συγκροτήματος που χτίζεται στο σημείο του Μανχάταν, όπου πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στέκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Η αποπεράτωση υπολογίζεται προς τα τέλη του έτους. Όταν στον οβελίσκο υψωθεί η αμερικανική σημαία, το κτήριο  θα έχει ύψος 1.776 πόδια παραπέμποντας στην χρονολογία υπογραφής της αμερικανικής Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News