default-image

Το μουσείο των ABBA

Κόσμος
Το μουσείο των ABBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος δεν θυμάται τους "Άμπα", το πιο επιτυχημένο Σουηδικό συγκρότημα όλων των εποχών που έγραψε πολλές λαμπρές σελίδες στη μουσική, παγκόσμια, ιστορία. Τώρα η χώρα τιμά τους Άμπα με ένα μουσείο αφιερωμένο στην εποχή που μεσουρανούσαν ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει μαγνήτη για τη σουηδική πρωτεύουσα.

Στις προθήκες του μουσείου παρουσιάζονται κοστούμια, αναμνηστικά, φυσικά δίσκοι ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν χάρις τη σύγχρονη τεχνολογία με τη βοήθεια ολογραμμάτων να τραγουδήσουν μαζί τους. Ιδρυτής και επιμελητής του μουσείου είναι το μέλος των Άμπα, ο Μπιόρν Ουλβαέους ο οποίος αν και εκφράζει την αμηχανία του που έστησε ένα μουσείο και για ένα κομμάτι του εαυτού του δηλώνει υπερήφανος για αυτό.

Όπως εξήγησε η όλη διαδικασία του στησίματος της έκθεσης δεν διέφερε από εκείνη της σύνθεσης ενός μουσικού κομματιού ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να ξανασμίξουν τα τέσσερα μέλη του θρυλικού πια συγκροτήματος μετά τη διάλυση του στις αρχές του 1982. Το γκρουπ ξεκίνησε τη θριαμβευτική του διαδρομή το 1974 κερδίζοντας το διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον με το «Βατερλό» και ήταν οι δημιουργοί και ερμηνευτές μεγάλων επιτυχιών της δεκαετίας του '80.   

Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης, όπως είναι φυσικό στους καιρούς μας, είναι διαδραστικό, με πληθώρα υλικού που ξαναζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News