Κόσμος

Πυροβολισμοί στις Κάννες (video)

Eπεισοδιακή ήταν η τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ των Καννών. Μετά την κλοπή των κοσμημάτων που θα φορούσαν οι ηθοποιοί, πανικός προκλήθηκε στην Κρουαζέτ, όταν ένας άντρας άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής γαλλικού καναλιού, στην οποία συμμετείχαν οι ηθοποιοί Κρίστοφ Βαλτς (Christoph Waltz) και Ντανιέλ Οτέιγ (Daniel Auteuil), ενώ απείλησε να τινάξει το στούντιο στον αέρα με μια χειροβομβίδα.

Έντρομος έμεινε ο Κρίστοφ Βαλτς όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο πλατό στη διάρκεια live συνέντευξης του ηθοποιού και του συναδέλφου του Ντανιέλ Οτέιγ και πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος του.

Τη στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, ο Αυστριακός και ο Γάλλος ηθοποιός (μέλη της κριτικής επιτροπής των Καννών και οι δύο) έδιναν συνέντευξη. Αμέσως, ο κόσμος που βρισκόταν στο στούντιο άρχισε να τρέχει πανικόβλητος, ενώ οι άνδρες ασφαλείας φυγάδευσαν τους δύο ηθοποιούς.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο άντρας, ο οποίος συνελήφθη, έριξε άσφαιρα, ενώ αποδείχθηκε και ότι κρατούσε ψεύτικη χειροβομβίδα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι παράφρων.

Πριν συλληφθεί, ωστόσο, είχε προλάβει να στρέψει το όπλο του προς το βραβευμένο με Όσκαρ Αυστριακό ηθοποιό, τρομοκρατώντας τον, όπως ο ίδιος ομολόγησε στην DailyMail: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου! Ήμουν σ' ένα πάνελ σε live εκπομπή στην παραλία, όταν ένας άνδρας έβγαλε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές. Πιστεύω ήταν πιστόλι και πυροβόλησε, αλλά ευτυχώς για εμένα τα πυρά ήταν άσφαιρα. Μετά φώναξε ότι κρατάει χειροβομβίδα αλλά και πάλι ευτυχώς για εμένα δεν είχε χειροβομβίδα. Η αστυνομία τον άρπαξε. Τον κάρφωσαν στο έδαφος. Δεν ξέρω ποιος είναι, από πού ήρθε ή ποιο πρόβλημα είχε».

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι το δεύτερο πλήγμα που δέχεται η φημισμένη κινηματογραφική διοργάνωση, μέσα σε μόλις 24 ώρες!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Σχόλια