default-image

Τράπεζα μητρικού γάλακτος

Κόσμος
Τράπεζα μητρικού γάλακτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσφέρουν το γάλα τους μητέρες στην πόλη Γκουαντζού της Κίνας θέλοντας να βοηθήσουν άρρωστα παιδιά που έχουν ανάγκη και να περάσουν το μήνυμα των ευεργετικών δράσεων του μητρικού θηλασμού ειδικά σε μια εποχή που τα διατροφικά σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Περισσότερες από 80 μητέρες έβαλαν την αρχή εγκαινιάζοντας την τράπεζα μητρικού γάλακτος που έχει  δημιουργηθεί στην πόλη από το Μάρτιο με το γάλα να δίνεται σε έξι μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα και σε ένα 11μηνο βρέφος. Καθώς μόλις το 30% των γυναικών σε αγροτικές και 20% σε αστικές περιοχές θηλάσει τα παιδιά η πρωτοβουλία αυτή στέλνει και το μήνυμα ότι η πολύτιμη αυτή μητρική φροντίδα πρέπει να δει όλο και περισσότερες γυναίκες να δίνουν το γάλα τους στα μωρά θωρακίζοντας από τα ασθένειες.

Το γάλα που παστεριώνεται στους 62 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα και ελέγχεται στο εργαστήριο συντηρείται σε ψυγείο στους μείον 23 βαθμούς Κελσίου για διάστημα από τρεις έως έξι μήνες. Είναι αυτονόητο ότι οι γυναίκες που προσφέρονται περνούν από ιατρικούς ελέγχους και κάνουν εξετάσεις αίματος ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ασφάλεια του γάλακτος.     

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News