Κόσμος

Κατά εκατοντάδες σπάνια θαλάσσια ζώα "θανατώνονται" μυστηριωδώς

Εκατοντάδες πουλιά και θαλάσσια ζώα, μεταξύ των οποίων και σπάνια είδη, βρέθηκαν νεκρά την Τετάρτη κατά μήκος μιας παράκτιας ζώνης της   Χιλής στη γραφική περιοχή της Punta de Choros.

Μεταξύ των περίπου 600 νεκρών ζώων που μολύνουν τις ακτές της βόρειας πόλης της La Serena είναι προστατευόμενα είδη όπως Humboldt πιγκουίνοι, πελεκάνοι και θαλάσσια λιοντάρια.

Μια ομάδα ερευνητών με εκπροσώπους από την αστυνομία και περιβαλλοντολόγους έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους θανάτους αναζητώντας την άκρη του νήματος, αφού το μυστηριώδες περιστατικό επιφέρει βαρύ πλήγμα στην σπάνια πανίδα της περιοχής.


Μάλιστα αποτελεί έναν ιδιαίτερο δημοφιλή προορισμό για πολλούς τουρίστες που αναζητούν να δουν από κοντά δελφίνια να βουτούν στα γαλάζια νερά ή να παρατηρήσουν λιοντάρια της θάλασσας στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι Αρχές φοβούνται πως οι θάνατοι των ζώων είναι σκόπιμοι, αφού κυρίως τα θαλάσσια λιοντάρια προκαλούν ζημιές στα δίχτυα των ψαράδων ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείουν να προκλήθηκαν από την παράνομη χρήση  εκρηκτικών υλών για αλιεία.

Σχόλια