default-image

Μπαγκλαντές: 18 παιδιά νεκρά από βύθιση πλοίου

Κόσμος
Μπαγκλαντές: 18 παιδιά νεκρά από βύθιση πλοίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 18 μικρών παιδιών, εντοπίστηκαν την Παρασκευή νεκροί από τις Αρχές του Μπαγκλαντές στα νερά του Κόλπου της Βεγγάλης.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα θύματα επέβαιναν σε πλοίο που μετέφερε κατοίκους της Μιανμάρ. Το ναυάγιο εκτιμάται ότι έλαβε χώρα προτού ο κυκλώνας Μαχάσεν πλήξει την περιοχή την Πέμπτη, καθώς τα πτώματα βρέθηκαν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.

«Βρήκαμε 18 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 2 και 12, ανάμεσα στα πτώματα που επέπλεαν στον Κόλπο της Βεγγάλης», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κοξ Μπαζάρ, Μπαμπούλ Ακχτέρ.

40 νεκροί από τον κυκλώνα

Ο κυκλώνας Μαχάσεν προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 25 μελών μουσουλμανικού πληθυσμού Ροχίνγκια, που επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε λόγω της κακοκαιρίας στα ανοιχτά του Μπαγκλαντές.

Ωστόσο, οι καταστροφές ήταν πολύ μικρότερες από ό,τι αναμενόταν, καθώς ο κυκλώνας αποδυναμώθηκε γρήγορα σε τροπική καταιγίδα.

Περισσότερες από 49.000 κατοικίες καταστράφηκαν όταν ο κυκλώνας έπληξε αργά χθες το βράδυ τον Κόλπο της Βεγγάλης.

Οι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι των παράκτιων περιοχών που είχαν βρει προσωρινά καταφύγια επέστρεψαν στα σπίτια τους και η κυβέρνηση πραγματοποιεί ελέγχους για την καταλληλότητα των καταλυμάτων τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News