default-image

Καταρχήν καθαρές οι κάλπες στη Βενεζουέλα

Κόσμος
Καταρχήν καθαρές οι κάλπες στη Βενεζουέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν διαπίστωσε λάθη στις πρόσφατες προεδρικές κάλπες στον αρχικό έλεγχό που διεξήγαγε η εκλογική επιτροπή της Βενεζουέλας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον Ενρίκε Καπρίλες να μιλά για «έλεγχο φάρσα». 

«Το έργο που επιτέλεσε ( η εκλογική επιτροπή) κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών δείχνει την καθαρότητα με την οποία διεξάγεται η επαλήθευση της ψήφου των πολιτών (...), η ασφάλεια του εκλογικού συστήματος της χώρας (...), η ανθεκτικότητα του Βενεζουέλας με ένα εκλογικό σύστημα που παράγει μηδενικό σφάλμα», ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου η αντιπρόεδρος του εκλογικού σώματος, Σάνταρς Ομπλίτας.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, ο κ. Καπρίλες χαρακτήρισε «φάρσα» τον «υποτιθέμενο», όπως έγραψε, εκλογικό έλεγχο, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο έλεγχος περνά στη δεύτερη φάση και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, αλλά η αντιπολίτευση απαντά πως δεν σκοπεύει να περιμένει μέχρι τότε για να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της οριακής νίκης του Νικολάς Μαδούρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News