Κόσμος

Άφησαν υπηρέτρια να πεθάνει από ασιτία

Ένα ζευγάρι στην Μαλαισία καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκισης για το θάνατο της νεαρής υπηρέτριας τους από την Καμπότζη κι αυτό είναι ένα από τα αμέτρητα περιστατικά κακοποίησης οικιακών βοηθών στη χώρα.

Όλα αποκαλύφθηκαν μετά το θάνατο της 23χρονης υπηρέτριας που ζύγιζε μόλις 26 κιλά και είχε στα σώμα της εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης.  Σύμφωνα και με την αστυνομία ο 44χρονος επιχειρηματίας και η 42χρονη σύζυγος του άφησαν χωρίς φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα την νεαρή οικιακή βοηθό τους που τελικά φαίνεται να κατέληξε από οξεία γαστρεντερίτιδα και έλκη ενώ την κακοποιούσαν και σωματικά.

Το ζευγάρι αρχικά είχε κατηγορηθεί για φόνο που επιφέρει ακόμη και τη θανατική ποινή στη Μαλαισία αλλά τελικά η κατηγορία "κλείδωσε" σε ενοχή για ανθρωποκτονία με 24 χρόνια φυλάκισης.

Οι περιπτώσεις εκμετάλλευσης και κακοποίησης των οικιακών βοηθών από τις φτωχότερες χώρες της περιοχής, όπως η Ινδονησία και η Καμπότζη έχουν συχνά ανακύψει στη Μαλαισία.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν πως οι εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που εργάζονται ως οικιακή βοηθοί υπομένουν σεξουαλική κακοποίηση, υπερκόπωση και εκμετάλλευση.

Σχόλια