default-image

Μινεσότα: Νόμιμοι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων

Κόσμος
Μινεσότα: Νόμιμοι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μινεσότα έγινε η 12η πολιτεία στις ΗΠΑ και η τρίτη σε διάστημα δύο εβδομάδων που επιτρέπει το γάμο μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου.

Συγκεκριμένα, ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότα, Μαρκ Ντέιτον, υπέγραψε την Τρίτη το νόμο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων στην πολιτεία αυτή, αναφωνώντας πως «είναι μια μεγάλη μέρα για τη Μινεσότα», μπροστά σε ένα ακροατήριο εκατοντάδων ενθουσιωδών ατόμων. Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Μινεσότα ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης την περασμένη Πέμπτη, ενώ η πολιτειακή Γερουσία υπερψήφισε τη Δευτέρα.

Στις 2 του Μάη η μικρότερη από τις αμερικανικές πολιτείες, το Ρόντ Άιλαντ, επέτρεψε επίσης τους γάμους ομοφυλοφίλων, ακολουθούμενη από το Ντελαγουέρ, ενώ είχε προηγηθεί και η Αϊόβα. Άλλες εννέα πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει το γάμο ομοφυλοφίλων από το 2004: το Κονέκτικατ, το Μέιν, η Μασαχουσέτη, το Νιου Χάμσαϊρ, το Βερμόντ, η Νέα Υόρκη το Μέριλαντ και η Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, 31 πολιτείες της χώρας ακολουθούν τις συνταγματικές προσταγές που δεν επιτρέπουν γάμους ομοφυλοφίλων.

Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων στα τέλη Ιουνίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News